NAŠE STORITVE

NAŠ KONCEPT


Ukvarjamo se samo z obračunom plač. Z nenehno optimizacijo celotnega procesa, logistike in naše lastne programske opreme smo storitve s področja obračuna plač postavili na višji nivo. Uspeli smo obrniti način prilagajanja v pravo smer. Naše storitve se v celoti in na vseh področjih prilagajajo naročnikom in ne obratno! S tem že ob zagonu zagotavljamo bistveno nižje stroške od konkurence. Naročniki nam lahko posredujejo vhodne podatke za obračun v taki obliki, kot jih že imajo. In dobijo izhodne podatke oziroma dokumente (datoteke) v taki obliki, kot jo potrebujejo. Nič drugega, nobenih sprememb, prilagoditev in dodatnega dela.

Proces obračun plač sestavlja cela vrsta opravil. Za njihovo izvedbo podjetje potrebuje programsko opremo, znanje in človeške vire. Pri tem velja načelo, da imajo večja podjetja bolj kompleksne zahteve oziroma potrebe (evidence, analitika in zaupnost podatkov). Zato potrebujejo boljšo (dražjo) programsko opremo in bolj izkušene človeške vire. Vse to pa povzroča stroške, ki jih je včasih nekoliko težje opredeliti in ovrednotiti.

Obračun in izplačilo plač je za podjetja zelo pomembno in nujno. Večje, kot je podjetje, bolj je ta proces pomemben. Po drugi strani pa proces obračuna plač povzroča zgolj stroške in ne ustvarja nikakršne dodane vrednosti. Poleg kompleksnosti potreb na stroške vpliva tudi kompleksnost zakonodaje. Žal je slovenska zakonodaja tudi na tem področju nejasna, nedorečena in preveč razpršena – za poznavanje področja obračuna plač je danes potrebno spremljati spremembe (pre)številnih predpisov.

Našim naročnikom ponujamo dve storitvi: zunanje izvajanje obračuna plač (outsourcing) in obračun plač na zahtevo (programska oprema kot storitev ali SaaS).

OUTSOURCING obračun plač
OUTSOURCING ali zunanje izvajanje pomeni, da praktično vsa opravila prevzame zunanji izvajalec. Razlogi za boljšo učinkovitost pri zunanjih izvajalcih so splošno znani: ekonomija obsega, optimizirani procesi in izkušnje. Pri obračunu plač so pomembni še zaupnost, varnost podatkov in seveda zanesljivost. Če je zunanje izvajanje obračuna plač organizirano optimalno, potem naročnik samo posreduje svoje podatke izvajalcu storitve in prevzame izhodne podatke oziroma dokumente. V današnjem času se praktično vsi podatki izmenjujejo v elektronski obliki. Med podatki, ki so potrebni za obračun plač, je tudi množica osebnih podatkov, zato je varna izmenjava podatkov ključnega pomena. Naši naročniki imajo varnost izmenjave podatkov zagotovljeno v sistemu KADIS.

OPZ - obračun plač na zahtevo
Obračun plač na zahtevo je storitev. V bistvu je to uporaba programske opreme za obračun plač. Namesto nakupa programske opreme podjetje kupi oziroma plača njeno uporabo. Ta koncept ima za naročnike vrsto prednosti pred dejanskim lastništvom programske opreme. Koncept je plod naših dolgoletnih izkušenj in razvoja tehnologije, ki omogoča hitro, poceni in dostopno možnost uporabe širokopasovnih povezav.

Spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.
Nazaj na vrh